Рецепти
Гулаш со Ердингер Leo Katarovski

Рецепт за љубителите на месо и Ердингер пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1 Килограм)

Брашно(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Свежи шампињони(200 Грама)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Концентрат од домат(2 Супени лажици)

Ердингер пиво(660 Милилитри)

Морков(250 Грама)

Компир(4 )

Црвена пиперка(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. На загреано масло пропржете го ситно исечканото месо (може да биде по желба). Во посебен сад измешајте го брашното со сол, бибер и мелена пиперка. Оваа смеса ставете ја во месото и заедно пржете ги.
  2. Во посебна тава пропржете ги лукот, кромидот и концентратот од домати кој е потребно да го измешате со 4 супени лажици вода. Покријте и гответе околу 5 минути, потоа додајте едно шише Ердингер пиво и оставете убаво да се карамелизира, па ставете го во садот со месо и измешајте.
  3. Потоа додајте го и другото шише пиво заедно со компирите, морковите и исечканите шампињони. Промешајте и пробајте, посолете по ваш вкус. Покријте го садот и гответе на тивок оган околу 2-3 саати, односно додека месото не омекне. Послужете со тазе леб и чаша Ердингер. Уживајте!
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: