Рецепти
Гулаш со Ердингер Leo Katarovski

Рецепт за љубителите на месо и Ердингер пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1 Килограм)

Брашно(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Свежи шампињони(200 Грама)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Концентрат од домат(2 Супени лажици)

Ердингер пиво(660 Милилитри)

Морков(250 Грама)

Компир(4 )

Црвена пиперка(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. На загреано масло пропржете го ситно исечканото месо (може да биде по желба). Во посебен сад измешајте го брашното со сол, бибер и мелена пиперка. Оваа смеса ставете ја во месото и заедно пржете ги.
  2. Во посебна тава пропржете ги лукот, кромидот и концентратот од домати кој е потребно да го измешате со 4 супени лажици вода. Покријте и гответе околу 5 минути, потоа додајте едно шише Ердингер пиво и оставете убаво да се карамелизира, па ставете го во садот со месо и измешајте.
  3. Потоа додајте го и другото шише пиво заедно со компирите, морковите и исечканите шампињони. Промешајте и пробајте, посолете по ваш вкус. Покријте го садот и гответе на тивок оган околу 2-3 саати, односно додека месото не омекне. Послужете со тазе леб и чаша Ердингер. Уживајте!
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: