Рецепти
Гулаш со Ердингер
Рецепт за љубителите на месо и Ердингер пиво
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешко месо(1 Килограм)
Брашно(2 Супени лажици)
Кромид(1 Главица)
Свежи шампињони(200 Грама)
Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)
Концентрат од домат(2 Супени лажици)
Ердингер пиво(660 Милилитри)
Морков(250 Грама)
Компир(4 )
Црвена пиперка(1 )
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- На загреано масло пропржете го ситно исечканото месо (може да биде по желба). Во посебен сад измешајте го брашното со сол, бибер и мелена пиперка. Оваа смеса ставете ја во месото и заедно пржете ги.
- Во посебна тава пропржете ги лукот, кромидот и концентратот од домати кој е потребно да го измешате со 4 супени лажици вода. Покријте и гответе околу 5 минути, потоа додајте едно шише Ердингер пиво и оставете убаво да се карамелизира, па ставете го во садот со месо и измешајте.
- Потоа додајте го и другото шише пиво заедно со компирите, морковите и исечканите шампињони. Промешајте и пробајте, посолете по ваш вкус. Покријте го садот и гответе на тивок оган околу 2-3 саати, односно додека месото не омекне. Послужете со тазе леб и чаша Ердингер. Уживајте!
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во