Рецепти
Густа супа од карфиол Ана Ѓорова

Вкусно предјадење од варен карфиол со магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1/2 Килограм)

Сечкан магдонос

Брашно

Масло(3 Супени лажици)

Кисела павлака(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Карфиолот се вари во солена вода, а кога ќе омекне, се ситни.
  2. Во посебен сад се прави запршка така што се грее маслото и се додава малку брашно.
  3. Запршката се прелива со обична вода, а потоа и со водата во која се вареше карфиолот.
  4. Се чека да зоврие течноста, па се додава варениот и иситнет карфиол, се посолува и се додава исечкан магдонос.
  5. Супата се вари уште кратко и на крај во неа се додава кисела павлака, свеж сечкан магдонос, а може по желба да се додаде пржена сланина.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: