Рецепти
Густа супа од карфиол
Вкусно предјадење од варен карфиол со магдонос
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Карфиолот се вари во солена вода, а кога ќе омекне, се ситни.
- Во посебен сад се прави запршка така што се грее маслото и се додава малку брашно.
- Запршката се прелива со обична вода, а потоа и со водата во која се вареше карфиолот.
- Се чека да зоврие течноста, па се додава варениот и иситнет карфиол, се посолува и се додава исечкан магдонос.
- Супата се вари уште кратко и на крај во неа се додава кисела павлака, свеж сечкан магдонос, а може по желба да се додаде пржена сланина.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во