Рецепти
Густа супа од карфиол Ана Ѓорова

Вкусно предјадење од варен карфиол со магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1/2 Килограм)

Сечкан магдонос

Брашно

Масло(3 Супени лажици)

Кисела павлака(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Карфиолот се вари во солена вода, а кога ќе омекне, се ситни.
  2. Во посебен сад се прави запршка така што се грее маслото и се додава малку брашно.
  3. Запршката се прелива со обична вода, а потоа и со водата во која се вареше карфиолот.
  4. Се чека да зоврие течноста, па се додава варениот и иситнет карфиол, се посолува и се додава исечкан магдонос.
  5. Супата се вари уште кратко и на крај во неа се додава кисела павлака, свеж сечкан магдонос, а може по желба да се додаде пржена сланина.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: