Рецепти
Густа супа со кељ
Вкусна супа од кељ која е одлично предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кељ(500 Грама)
Бела репа(2 )
Кромид(2 Главици)
Морков(2 )
Праз(1 )
Лук(2 Чешниња)
Ловоров лист(2 Листови)
Масло(4 Супени лажици)
Тестенини(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Измијте го исчистениот кељ и отстранете ги дебелите жили.
- Излупете ги репките и морковите и исечете ги заедно со кељот на коцкички.
- Излупете го кромдот, па ситно исечкајте го со празот.
- Зеленчукот динстајте го 5 минути на масло и додајте го ситно сечканиот лук и ловоровиот лист. Сето тоа прелијте го со 2 литри вода и загрејте го до вриење, поклопете го тенџерето, намалете ја температурата и варете еден час.
- Ставете го солта, биберот и тестенините и варете додека не се сварат тестенините.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во