Рецепти
Густа супа со кељ Ана Ристеска

Вкусна супа од кељ која е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кељ(500 Грама)

Бела репа(2 )

Кромид(2 Главици)

Морков(2 )

Праз(1 )

Лук(2 Чешниња)

Ловоров лист(2 Листови)

Масло(4 Супени лажици)

Тестенини(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Измијте го исчистениот кељ и отстранете ги дебелите жили.
  2. Излупете ги репките и морковите и исечете ги заедно со кељот на коцкички.
  3. Излупете го кромдот, па ситно исечкајте го со празот.
  4. Зеленчукот динстајте го 5 минути на масло и додајте го ситно сечканиот лук и ловоровиот лист. Сето тоа прелијте го со 2 литри вода и загрејте го до вриење, поклопете го тенџерето, намалете ја температурата и варете еден час.
  5. Ставете го солта, биберот и тестенините и варете додека не се сварат тестенините.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: