Рецепти
Ѓувеч од зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Летен и посен ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Зелена пиперка(5 )

Кромид(3 Главици)

Морков(4 )

Модар патлиџан(1 )

Целер(1 )

Тиквичка(2 )

Грашок(150 Грама)

Ориз(150 Грама)

Доматен сос(300 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во поголемо тенџере на загреано масло пропржете го сечканиот кромид заедно со модриот патлиџан исечкан на коцки, сечканата пиперка на кругови, а потоа додајте го и останатиот исечкан зеленчук.
  2. По неколку минути пржење (треба убаво да омекнат зелнчуците), целата смеса префрлете ја во намастена тепсија.
  3. Додајте го оризот, сол и бибер и полијте со вода колку да се покрие оризот.
  4. Ставете ја тепсијата во рерна и печете околу 30 минути на 200 степени.
  5. Потоа додајте го доматниот сок, повторно измешајте и вратете во рерна да се запече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: