Рецепти
Ѓувеч од зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Летен и посен ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Зелена пиперка(5 )

Кромид(3 Главици)

Морков(4 )

Модар патлиџан(1 )

Целер(1 )

Тиквичка(2 )

Грашок(150 Грама)

Ориз(150 Грама)

Доматен сос(300 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во поголемо тенџере на загреано масло пропржете го сечканиот кромид заедно со модриот патлиџан исечкан на коцки, сечканата пиперка на кругови, а потоа додајте го и останатиот исечкан зеленчук.
  2. По неколку минути пржење (треба убаво да омекнат зелнчуците), целата смеса префрлете ја во намастена тепсија.
  3. Додајте го оризот, сол и бибер и полијте со вода колку да се покрие оризот.
  4. Ставете ја тепсијата во рерна и печете околу 30 минути на 200 степени.
  5. Потоа додајте го доматниот сок, повторно измешајте и вратете во рерна да се запече.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: