Рецепти
Ѓувеч од зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Летен и посен ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Зелена пиперка(5 )

Кромид(3 Главици)

Морков(4 )

Модар патлиџан(1 )

Целер(1 )

Тиквичка(2 )

Грашок(150 Грама)

Ориз(150 Грама)

Доматен сос(300 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во поголемо тенџере на загреано масло пропржете го сечканиот кромид заедно со модриот патлиџан исечкан на коцки, сечканата пиперка на кругови, а потоа додајте го и останатиот исечкан зеленчук.
  2. По неколку минути пржење (треба убаво да омекнат зелнчуците), целата смеса префрлете ја во намастена тепсија.
  3. Додајте го оризот, сол и бибер и полијте со вода колку да се покрие оризот.
  4. Ставете ја тепсијата во рерна и печете околу 30 минути на 200 степени.
  5. Потоа додајте го доматниот сок, повторно измешајте и вратете во рерна да се запече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: