Рецепти
Холандски сос од лимонов сок Ана Ѓорова

Сос кој совршено оди со аспарагус или варена зелка, а може да Ви послужи и во комбинација со бело пилешко месо и риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Жолчка од јајце(2 )

Вегета(1 Супена лажица)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

Вода(2.5 Децилитри)

Путер(100 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете 2.5 децилитри вода, вегета и малку варете, а потоа ставете настрана да се олади.
  2. Измешајте ги жолчките со густин (може да употребите и брашно), додајте ја водата и гответе на пареа. Мешајте со маталка додека смесата не се згусне и не стане кремаста.
  3. Стопете го путерот и потоа веднаш додајте го во кремастата смеса. Додајте лимонов сок и бибер и убаво промешајте. Прелијте го сосот врз јадењето додека е сè уште топол.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: