Рецепти
Италијанска рибина чорба Ана Ѓорова

Специјалитет од риба од италијанската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(500 Грама)

Доматно пире(2 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Свеж магдонос(1 Китка)

Морков(2 )

Пржена сланина(200 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Зелена пиперка(1 )

Масло(3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 14 минути

  1. Рибата исечена на парчиња динстајте ја на малку масло, а потоа додајте пире од домати, лук, магдонос и морков кои мора да се ситно исецкани.
  2. Додајте литар вода и варете ги десетина минути.
  3. Извадете ги парчињата риба, чорбата процедете ја и зачинете ја со пржена сланина, со брашно изматено во ладна вода, сол, бибер и исечкана пиперка и оставете ја да проврие неколку минути.
  4. Потоа, во чорбата вратете ги парчињата риба и сервирајте.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: