Рецепти
Јагнешка тава во бело вино Ана Ѓорова

Гурмански ручек од зеленчук и јагнешко месо со ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(500 Грама)

Ориз(200 Грама)

Морков(4 )

Грашок(150 Грама)

Сол

Вегета

Масло

Бело вино(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Јагнешкото месо убаво се мие и се става во тенџере на оган да се вари.
  2. Морковите ситно се сечкаат и заедно со грашакот и со виното се ставаат да се варат во тенџерето со месо.
  3. Оризот во огноотпорен сад се запржува на малку масло и се зачинува со сол и вегета.
  4. Се истура и изладената вода од јагнешкото месо и се’ заедно се става во рерна на 180 степени да се пече околу половина час.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: