Рецепти
Јагнешка тава во бело вино
Гурмански ручек од зеленчук и јагнешко месо со ориз
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јагнешко месо(500 Грама)
Ориз(200 Грама)
Морков(4 )
Грашок(150 Грама)
Бело вино(1 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Јагнешкото месо убаво се мие и се става во тенџере на оган да се вари.
- Морковите ситно се сечкаат и заедно со грашакот и со виното се ставаат да се варат во тенџерето со месо.
- Оризот во огноотпорен сад се запржува на малку масло и се зачинува со сол и вегета.
- Се истура и изладената вода од јагнешкото месо и се’ заедно се става во рерна на 180 степени да се пече околу половина час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во