Рецепти
Кајзерици Ана Ѓорова

Превкусно печиво што може да го користите за сендвичи или како додаток со разни намази и салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(200 Милилитри)

Квасец(1 )

Брашно(500 Грама)

Маргарин(125 Грама)

Масло(1 Супена лажица)

Сол

Шеќер

Сирење

Сусам

Белка од јајце

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од сите состојки (освен сирењето, белката и сусамот) и се остава да стаса.
  2. Откако тестото ќе стаса, од него се откинува дел, се замесува со дланките и се става сирење, па се затвора како топка.
  3. Постапката се повторува со целото тесто.
  4. Топките се редат врз намастен плех, се премачкуваат со белки и се става сусам.
  5. Се печат во загреана рерна додека добијат убава боја.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: