Рецепти
Касета обланди Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за подготвување и за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени бисквити(150 Грама)

Мелени ореви(150 Грама)

Маргарин(1/2 )

Вода(15 Супени лажици)

Шеќер(15 Супени лажици)

Обланди(1 кора )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Маргаринот, водата и шеќерот се ставаат во тенџере на оган да зовријат.
  2. Откако ќе зовријат, се меша да се растопат состојките, па се додаваат бисквитите и оревите (мелени) и повторно се меша да се соедини, па се трга од оган.
  3. Кората се сече на 4 ленти.
  4. Лентите се мачкаат со филот од рапавата страна.
  5. Во филот што остана се додаваат 100 г растопена чоколада и се меша да се соедини.
  6. Половина од чоколадниот фил се става врз 2 тенки кори.
  7. Врз чоколадото се редат лешници ( сецкани ).
  8. Потоа се поклопува со другите две обланди (што беа премачкани со другиот фил).
  9. Најодозгора се ставаат две кори.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: