Рецепти
Кисела чорба од тиквички Ана Ѓорова

Зеленчуково вегетаријанско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 )

Кромид(1 Главица)

Брашно(3 Супени лажици)

Вода(1 Литар)

Јајце(1 )

Кисела павлака(100 Милилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот се чисти и ситно се сечка.
  2. Се става во тенџере со малку масло, па се загрева на рингла и се пржи додека да пожолти.
  3. Во пржениот кромид се додава брашното, па се пржат заедно уште малку
  4. Тиквичката се мие, се лупи, потоа се ренда на крупната страна од рендето.
  5. Се додава во тавата со кромид и брашно, се пропржува и се налева 1 л вода.
  6. Чорбата се вари околу 20 минути, во меѓувреме се додава сол, а по вкус може и 1 лажица вегета.
  7. Се мати едно јајце, се додава павлаката и убаво се мешаат.
  8. Кога чорбата ќе се свари, се додаваат изматеното јајце со павлаката и се сервира.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: