Рецепти
Кисела чорба од тиквички Ана Ѓорова

Зеленчуково вегетаријанско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 )

Кромид(1 Главица)

Брашно(3 Супени лажици)

Вода(1 Литар)

Јајце(1 )

Кисела павлака(100 Милилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот се чисти и ситно се сечка.
  2. Се става во тенџере со малку масло, па се загрева на рингла и се пржи додека да пожолти.
  3. Во пржениот кромид се додава брашното, па се пржат заедно уште малку
  4. Тиквичката се мие, се лупи, потоа се ренда на крупната страна од рендето.
  5. Се додава во тавата со кромид и брашно, се пропржува и се налева 1 л вода.
  6. Чорбата се вари околу 20 минути, во меѓувреме се додава сол, а по вкус може и 1 лажица вегета.
  7. Се мати едно јајце, се додава павлаката и убаво се мешаат.
  8. Кога чорбата ќе се свари, се додаваат изматеното јајце со павлаката и се сервира.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: