Рецепти
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem) Ана Ристеска

Млечни полски кнедли кои одат одлично во комбинација со свежи салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(4 Чаши)

Млеко(2 Чаши)

Путер(100 Грама)

Јајце(4 )

Рендан пармезан(100 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од  60 минути

  1. Млекото се вари со путерот.
  2. Во врелото млеко се додава брашното.
  3. Се меша и се трга од оган.
  4. Се додаваат јајцата едно по едно и се меша со дрвена лажица.
  5. На крај се додава пармезан, малку сол и се се меша.
  6. Од тестото се вадат парчиња кнедли со влажна лажица и се ставаат во вода да се варат.
  7. Од кога ќе се сварат се вадат со решеткаста лажица.
  8. Се поливаат со стопен путер, прежена сланина или со запржен кромид.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: