Рецепти
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Млечни полски кнедли кои одат одлично во комбинација со свежи салати
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Млекото се вари со путерот.
- Во врелото млеко се додава брашното.
- Се меша и се трга од оган.
- Се додаваат јајцата едно по едно и се меша со дрвена лажица.
- На крај се додава пармезан, малку сол и се се меша.
- Од тестото се вадат парчиња кнедли со влажна лажица и се ставаат во вода да се варат.
- Од кога ќе се сварат се вадат со решеткаста лажица.
- Се поливаат со стопен путер, прежена сланина или со запржен кромид.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во