Рецепти
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem) Ана Ристеска

Млечни полски кнедли кои одат одлично во комбинација со свежи салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(4 Чаши)

Млеко(2 Чаши)

Путер(100 Грама)

Јајце(4 )

Рендан пармезан(100 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од  60 минути

  1. Млекото се вари со путерот.
  2. Во врелото млеко се додава брашното.
  3. Се меша и се трга од оган.
  4. Се додаваат јајцата едно по едно и се меша со дрвена лажица.
  5. На крај се додава пармезан, малку сол и се се меша.
  6. Од тестото се вадат парчиња кнедли со влажна лажица и се ставаат во вода да се варат.
  7. Од кога ќе се сварат се вадат со решеткаста лажица.
  8. Се поливаат со стопен путер, прежена сланина или со запржен кромид.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: