Рецепти
Ќофтиња од јаболка и Чедар сирење Ана Ѓорова

Рецепт со најпопуларното сирење во светот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(2 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Чили пиперка(1 )

Ориз(150 Грама)

Овес(3 Супени лажици)

Чедар сирење(120 Грама)

Мајчина душичка во прав(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Лебни трошки(50 Грама)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во тава со маслиново масло испржете го кромидот, а потоа додајте лук и лути пиперки. Доколку е потребно, додајте повеќе масло и пржете кратко.
  2. Во блендер ставете 1 чаша варен ориз со 3 лажици овесни снегулки за да се добие густа смеса.
  3. Во друг сад, се мешаат пропржените состојки, лажица мајчина душичка и лажичка сол.
  4. Во смесата со ориз и овесни снегулки, додајте 120 грама Чедар сирење, измешајте и додајте ситно исечкани јаболка и трошки од леб, а потоа додајте ги и преостанатите состојки.
  5. Се прават ќофтиња и се пржат во врело маслиново масло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: