Рецепти
Ќофтиња од јаболка и Чедар сирење Ана Ѓорова

Рецепт со најпопуларното сирење во светот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(2 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Чили пиперка(1 )

Ориз(150 Грама)

Овес(3 Супени лажици)

Чедар сирење(120 Грама)

Мајчина душичка во прав(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Лебни трошки(50 Грама)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во тава со маслиново масло испржете го кромидот, а потоа додајте лук и лути пиперки. Доколку е потребно, додајте повеќе масло и пржете кратко.
  2. Во блендер ставете 1 чаша варен ориз со 3 лажици овесни снегулки за да се добие густа смеса.
  3. Во друг сад, се мешаат пропржените состојки, лажица мајчина душичка и лажичка сол.
  4. Во смесата со ориз и овесни снегулки, додајте 120 грама Чедар сирење, измешајте и додајте ситно исечкани јаболка и трошки од леб, а потоа додајте ги и преостанатите состојки.
  5. Се прават ќофтиња и се пржат во врело маслиново масло.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: