Рецепти
Ќофтиња од карфиол Ана Ѓорова

Печени ќофтиња со карфиол и кашкавал за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исчистете го карфиолот од дршките со листови и варете го во зовриена солена вода околу 15 минути или додека убаво омекне.
  2. Поделете го на цветови и додајте 1 јајце, сол, бибер, ренданиот кашкавал и ситно сечканиот магдонос.
  3. Потоа со виљушка испасирајте го карфиолот и измешајте го со состојките додека добиете хомогена смеса.
  4. Ако смесата е премногу кремаста, додајте 1-2 лажици лебни трошки и измешајте.
  5. Со влажни дланки земајте од смесата и формирајте топчиња кои ќе ги редите во чинија.
  6. Во друга чинија изматете го останатото јајце, па топчињата валкајте ги во јајцето, па во лебни трошки.
  7. Така подготвените ќофтиња редете ги во плех врз хартија за печење.
  8. Одозгора попрскајте ги со маслиново масло и печете ги во претходно загреана рерна на 180 степени околу 20 минути или додека убаво заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: