Рецепти
Ќофтиња од лосос и грашок Ана Ѓорова

Интересна комбинација за вкусен ручек. Послужете ги со пире од компири или со варен зеленчук како гарнир.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сварете ги парчињата лосос во зовриена вода во тенџере на оган во која претходно ставивте сол и масло. На сварената риба отстранете ѝ ги коските и кожата, па месото иситнете го на парчиња.
  2. Во друго тенџере со зовриена вода на оган сварете го грашокот и потоа исцедете го.
  3. Компирите излупете ги и исечкајте ги, па варете ги во тенџере со зовриена вода на оган. Потоа испасирајте ги како пире.
  4. Во сад измешајте ги пирето од компири, лососот, сечканиот магдонос, грашокот, јајцето и зачинете со сол, бибер и вегета.
  5. Во смесата изрендајте и малку кора од лимон, па месете со рака да се соедини и формирајте ги ќофтињата.
  6. Валкајте ги во лебни трошки и пржете ги во загреано масло во тава на оган од двете страни додека убаво поруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: