Рецепти
Ќофтиња од лосос и грашок Ана Ѓорова

Интересна комбинација за вкусен ручек. Послужете ги со пире од компири или со варен зеленчук како гарнир.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сварете ги парчињата лосос во зовриена вода во тенџере на оган во која претходно ставивте сол и масло. На сварената риба отстранете ѝ ги коските и кожата, па месото иситнете го на парчиња.
  2. Во друго тенџере со зовриена вода на оган сварете го грашокот и потоа исцедете го.
  3. Компирите излупете ги и исечкајте ги, па варете ги во тенџере со зовриена вода на оган. Потоа испасирајте ги како пире.
  4. Во сад измешајте ги пирето од компири, лососот, сечканиот магдонос, грашокот, јајцето и зачинете со сол, бибер и вегета.
  5. Во смесата изрендајте и малку кора од лимон, па месете со рака да се соедини и формирајте ги ќофтињата.
  6. Валкајте ги во лебни трошки и пржете ги во загреано масло во тава на оган од двете страни додека убаво поруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: