Рецепти
Ќофтиња од лосос и грашок Ана Ѓорова

Интересна комбинација за вкусен ручек. Послужете ги со пире од компири или со варен зеленчук како гарнир.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сварете ги парчињата лосос во зовриена вода во тенџере на оган во која претходно ставивте сол и масло. На сварената риба отстранете ѝ ги коските и кожата, па месото иситнете го на парчиња.
  2. Во друго тенџере со зовриена вода на оган сварете го грашокот и потоа исцедете го.
  3. Компирите излупете ги и исечкајте ги, па варете ги во тенџере со зовриена вода на оган. Потоа испасирајте ги како пире.
  4. Во сад измешајте ги пирето од компири, лососот, сечканиот магдонос, грашокот, јајцето и зачинете со сол, бибер и вегета.
  5. Во смесата изрендајте и малку кора од лимон, па месете со рака да се соедини и формирајте ги ќофтињата.
  6. Валкајте ги во лебни трошки и пржете ги во загреано масло во тава на оган од двете страни додека убаво поруменат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: