Рецепти
Ќофтиња од риба Ана Ѓорова

Специјалитет од риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(1 Килограм)

Леб(2 Парчиња)

Кромид(2 Главици)

Јајце(3 )

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Вода(250 Милилитри)

Суво грозје(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(2 Кафени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

Презла(4 Супени лажици)

Бибер(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Најпрвин ставете ги водата и сокот од лимон да провријат, па потоа додајте го сечканиот кромид, посолете и ставете ги рибјите филети да се варат 15 минути.
  2. Потоа се вадат и се мелат.
  3. Лебот се потопува во вода, потоа се дроби и му се додаваат мелените рибји филети заедно со сувото грозје, магдоносот и 2 јајца.
  4. Од смесата се прават топчиња, се валкаат во јајце и презла и се пржат на загреано масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: