Рецепти
Ќофтиња од риба
Специјалитет од риба
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Рибји филети(1 Килограм)
Леб(2 Парчиња)
Кромид(2 Главици)
Јајце(3 )
Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)
Вода(250 Милилитри)
Суво грозје(1 Супена лажица)
Сечкан магдонос(2 Кафени лажици)
Брашно(1 Супена лажица)
Презла(4 Супени лажици)
Бибер(1 Прстофат)
Сол(1 Прстофат)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Најпрвин ставете ги водата и сокот од лимон да провријат, па потоа додајте го сечканиот кромид, посолете и ставете ги рибјите филети да се варат 15 минути.
- Потоа се вадат и се мелат.
- Лебот се потопува во вода, потоа се дроби и му се додаваат мелените рибји филети заедно со сувото грозје, магдоносот и 2 јајца.
- Од смесата се прават топчиња, се валкаат во јајце и презла и се пржат на загреано масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во