Рецепти
Ќофтиња од риба Ана Ѓорова

Специјалитет од риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(1 Килограм)

Леб(2 Парчиња)

Кромид(2 Главици)

Јајце(3 )

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Вода(250 Милилитри)

Суво грозје(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(2 Кафени лажици)

Брашно(1 Супена лажица)

Презла(4 Супени лажици)

Бибер(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Најпрвин ставете ги водата и сокот од лимон да провријат, па потоа додајте го сечканиот кромид, посолете и ставете ги рибјите филети да се варат 15 минути.
  2. Потоа се вадат и се мелат.
  3. Лебот се потопува во вода, потоа се дроби и му се додаваат мелените рибји филети заедно со сувото грозје, магдоносот и 2 јајца.
  4. Од смесата се прават топчиња, се валкаат во јајце и презла и се пржат на загреано масло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: