Рецепти
Ќофтиња од тиквички и урда Ана Ѓорова

Печени ќофтиња со зеленчук за вкусен ручек. Послужете ги со кисело млеко или павлака.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Тиквичките добро измијте ги и изрендајте ги во еден сад.
  2. Додајте ја урдата, јајцето, ренданиот кашкавал, сол и сечкан магдонос.
  3. Со дланките замесете ја смесата за да убаво ги соедините сите состојки. Ако смесата за ќофтињата е многу мека, додајте малку лебни трошки.
  4. Формирајте ќофтиња и валкајте ги во лебни трошки.
  5. Потоа наредете ги оддалечени едно од друго во плех врз намастена хартија за печење.
  6. Печете ги ќофтињата во претходно загреана рерна на 180°C околу 30 минути или додека убаво заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: