Рецепти
Ќофтиња од тиквички и урда Ана Ѓорова

Печени ќофтиња со зеленчук за вкусен ручек. Послужете ги со кисело млеко или павлака.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Тиквичките добро измијте ги и изрендајте ги во еден сад.
  2. Додајте ја урдата, јајцето, ренданиот кашкавал, сол и сечкан магдонос.
  3. Со дланките замесете ја смесата за да убаво ги соедините сите состојки. Ако смесата за ќофтињата е многу мека, додајте малку лебни трошки.
  4. Формирајте ќофтиња и валкајте ги во лебни трошки.
  5. Потоа наредете ги оддалечени едно од друго во плех врз намастена хартија за печење.
  6. Печете ги ќофтињата во претходно загреана рерна на 180°C околу 30 минути или додека убаво заруменат.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: