Рецепти
Ќофтиња од тиквички и урда Ана Ѓорова

Печени ќофтиња со зеленчук за вкусен ручек. Послужете ги со кисело млеко или павлака.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Тиквичките добро измијте ги и изрендајте ги во еден сад.
  2. Додајте ја урдата, јајцето, ренданиот кашкавал, сол и сечкан магдонос.
  3. Со дланките замесете ја смесата за да убаво ги соедините сите состојки. Ако смесата за ќофтињата е многу мека, додајте малку лебни трошки.
  4. Формирајте ќофтиња и валкајте ги во лебни трошки.
  5. Потоа наредете ги оддалечени едно од друго во плех врз намастена хартија за печење.
  6. Печете ги ќофтињата во претходно загреана рерна на 180°C околу 30 минути или додека убаво заруменат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: