Рецепти
Ќофтиња од леблебија Ана Ѓорова

Вегатаријански ручек од леблебија со зеленчук и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леблебија(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Ким(2 Супени лажици)

Коријандер(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Ставете ја леблебијата во ладна вода да отстои 24 часа. Потоа исцедете ја и сомелете ја заедно со кромидот, лукот, 2 лажички им и 1 лажица коријандер додека добиете хомогена смеса.
  2. Зачинете со сол и бибер и оставете ја смесата да отстои 1 час во фрижидер.
  3. Потоа од смесата правете ќофтиња со големина на кајсија, сплескајте ги малку и пржете ги во поголемо количество загреано масло додека заруменат од двете страни.
  4. Вадете ги од маслото со лажица-цедалка, префрлете ги врз салфета да се исцедат од вишокот маснотии и сервирајте ги топли со салата или гарнир од варен зеленчук по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: