Рецепти
Ќофтиња од леблебија Ана Ѓорова

Вегатаријански ручек од леблебија со зеленчук и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леблебија(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Ким(2 Супени лажици)

Коријандер(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Ставете ја леблебијата во ладна вода да отстои 24 часа. Потоа исцедете ја и сомелете ја заедно со кромидот, лукот, 2 лажички им и 1 лажица коријандер додека добиете хомогена смеса.
  2. Зачинете со сол и бибер и оставете ја смесата да отстои 1 час во фрижидер.
  3. Потоа од смесата правете ќофтиња со големина на кајсија, сплескајте ги малку и пржете ги во поголемо количество загреано масло додека заруменат од двете страни.
  4. Вадете ги од маслото со лажица-цедалка, префрлете ги врз салфета да се исцедат од вишокот маснотии и сервирајте ги топли со салата или гарнир од варен зеленчук по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: