Рецепти
Ќофтиња од леблебија
Вегатаријански ручек од леблебија со зеленчук и зачини
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леблебија(400 Грама)
Кромид(1 Главица)
Лук(1 Чешне)
Ким(2 Супени лажици)
Коријандер(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Ставете ја леблебијата во ладна вода да отстои 24 часа. Потоа исцедете ја и сомелете ја заедно со кромидот, лукот, 2 лажички им и 1 лажица коријандер додека добиете хомогена смеса.
- Зачинете со сол и бибер и оставете ја смесата да отстои 1 час во фрижидер.
- Потоа од смесата правете ќофтиња со големина на кајсија, сплескајте ги малку и пржете ги во поголемо количество загреано масло додека заруменат од двете страни.
- Вадете ги од маслото со лажица-цедалка, префрлете ги врз салфета да се исцедат од вишокот маснотии и сервирајте ги топли со салата или гарнир од варен зеленчук по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во