Рецепти
Ќофтиња од леблебија Ана Ѓорова

Вегатаријански ручек од леблебија со зеленчук и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леблебија(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Ким(2 Супени лажици)

Коријандер(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Ставете ја леблебијата во ладна вода да отстои 24 часа. Потоа исцедете ја и сомелете ја заедно со кромидот, лукот, 2 лажички им и 1 лажица коријандер додека добиете хомогена смеса.
  2. Зачинете со сол и бибер и оставете ја смесата да отстои 1 час во фрижидер.
  3. Потоа од смесата правете ќофтиња со големина на кајсија, сплескајте ги малку и пржете ги во поголемо количество загреано масло додека заруменат од двете страни.
  4. Вадете ги од маслото со лажица-цедалка, префрлете ги врз салфета да се исцедат од вишокот маснотии и сервирајте ги топли со салата или гарнир од варен зеленчук по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: