Рецепти
Кокосови бомбици со портокал Ана Ѓорова

Брзи и вкусни бомбици за вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рум(2 Супени лажици)

Портокал(3 )

Путер(50 Грама)

Бело чоколадо(300 Грама)

Кокосово брашно(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На ситната страна од рендето изрендајте кора од портокалите. Потоа исцедете ги и ставете го сокот во тенџере на оган.
  2. Во тенџерето додајте 2 лажици изрендана кора од портокал, па откако ќе зоврие сокот, тргнете го тенџерето од оган. Оставете сокот да се излади.
  3. Во друго тенџере на оган растопете ги путерот и белото чоколадо искршено на парчиња.
  4. Тргнете го тенџерето од оган и додајте го изладениот сок од портокали. Додајте и 200 г кокосово брашно и румот.
  5. Месете ја смесата со рака додека се соедини, па формирајте топчиња со големина на орев.
  6. Валкајте ги во преостанатото кокосово брашно и сервирајте ги.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: