Рецепти
Кокосови бомбици со портокал
Брзи и вкусни бомбици за вашата трпеза
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Рум(2 Супени лажици)
Портокал(3 )
Путер(50 Грама)
Бело чоколадо(300 Грама)
Кокосово брашно(300 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- На ситната страна од рендето изрендајте кора од портокалите. Потоа исцедете ги и ставете го сокот во тенџере на оган.
- Во тенџерето додајте 2 лажици изрендана кора од портокал, па откако ќе зоврие сокот, тргнете го тенџерето од оган. Оставете сокот да се излади.
- Во друго тенџере на оган растопете ги путерот и белото чоколадо искршено на парчиња.
- Тргнете го тенџерето од оган и додајте го изладениот сок од портокали. Додајте и 200 г кокосово брашно и румот.
- Месете ја смесата со рака додека се соедини, па формирајте топчиња со големина на орев.
- Валкајте ги во преостанатото кокосово брашно и сервирајте ги.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во