Рецепти
Коктел од диња и нане Ана Ристеска

Летото можеби брзо поминува, но сè уште е тука. Освежете се со овој италијански коктел и уживајте во денот.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(3 Чаши)

Кампари(1/2 Чаша)

Мед(2 Супени лажици)

Нане лисја(4 )

Коцки мраз(3-4 Чаши)

Спрајт(700 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути

  1. Во блендер ставете ги дињата, Кампари, медот, нането и коцките лед.
  2. Блендирајте додека ледот не се искрши на ситни парчиња.
  3. Поделете ја смесата во 4 чаши. Дополнете ги чашите со Спрајт.
  4. Декорирајте со листови нане и парчиња диња и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: