Рецепти
Коктел од диња и нане Ана Ристеска

Летото можеби брзо поминува, но сè уште е тука. Освежете се со овој италијански коктел и уживајте во денот.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(3 Чаши)

Кампари(1/2 Чаша)

Мед(2 Супени лажици)

Нане лисја(4 )

Коцки мраз(3-4 Чаши)

Спрајт(700 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути

  1. Во блендер ставете ги дињата, Кампари, медот, нането и коцките лед.
  2. Блендирајте додека ледот не се искрши на ситни парчиња.
  3. Поделете ја смесата во 4 чаши. Дополнете ги чашите со Спрајт.
  4. Декорирајте со листови нане и парчиња диња и послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: