Рецепти
Коктел од диња и нане Ана Ристеска

Летото можеби брзо поминува, но сè уште е тука. Освежете се со овој италијански коктел и уживајте во денот.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(3 Чаши)

Кампари(1/2 Чаша)

Мед(2 Супени лажици)

Нане лисја(4 )

Коцки мраз(3-4 Чаши)

Спрајт(700 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути

  1. Во блендер ставете ги дињата, Кампари, медот, нането и коцките лед.
  2. Блендирајте додека ледот не се искрши на ситни парчиња.
  3. Поделете ја смесата во 4 чаши. Дополнете ги чашите со Спрајт.
  4. Декорирајте со листови нане и парчиња диња и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: