Рецепти
Колач од кафе и кајсии Ана Ѓорова

Овошен и освежителен колач за љубителите на кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кајсија(3-4 )

Лимон(1 )

Маргарин(200 Грама)

Шеќер(0.5 Чаша)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Јајце(2 )

Јогурт(1 Чаша)

Брашно(2 Чаши)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Инстант кафе во прав(2 Супени лажици)

Црно чоколадо(100 Грама)

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кајсиите измијте ги, отстранете им ја семката и исечете ги на коцки.
  2. Во голем сад, маргаринот пенасто изматете го со шеќерот и ванилиниот шеќер.
  3. Додавајте едно по едно јајце, јогурт, кафе и брашното, претходно измешано со сода бикарбона и прашак за печиво.
  4. Лимонот исцедете го и изрендајте ја кората. Коцките кајсија измешајте ги со сокот од лимон и кората и убаво промешајте, па додајте ги во садот со јајцата.
  5. Убаво промешајте и сипете во намрсен и набрашнет плех, па печете 25-30 минути во рерна на температура од 180 степени.
  6. Оставете колачот да се олади, а потоа прелијте го со глазура од стопено чоколадо и путер.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: