Рецепти
Колач од кафе и кајсии Ана Ѓорова

Овошен и освежителен колач за љубителите на кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кајсија(3-4 )

Лимон(1 )

Маргарин(200 Грама)

Шеќер(0.5 Чаша)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Јајце(2 )

Јогурт(1 Чаша)

Брашно(2 Чаши)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Инстант кафе во прав(2 Супени лажици)

Црно чоколадо(100 Грама)

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кајсиите измијте ги, отстранете им ја семката и исечете ги на коцки.
  2. Во голем сад, маргаринот пенасто изматете го со шеќерот и ванилиниот шеќер.
  3. Додавајте едно по едно јајце, јогурт, кафе и брашното, претходно измешано со сода бикарбона и прашак за печиво.
  4. Лимонот исцедете го и изрендајте ја кората. Коцките кајсија измешајте ги со сокот од лимон и кората и убаво промешајте, па додајте ги во садот со јајцата.
  5. Убаво промешајте и сипете во намрсен и набрашнет плех, па печете 25-30 минути во рерна на температура од 180 степени.
  6. Оставете колачот да се олади, а потоа прелијте го со глазура од стопено чоколадо и путер.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: