Рецепти
Колач од моркови Ана Ѓорова

Необичен колач кој ќе сакате повторно да го подготвите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендан морков(300 Грама)

Ореви(250-300 Грама)

Јајце(2 )

Шеќер(250 Грама)

Масло(200 Милилитри)

Ванилин шеќер(1 Кафена лажица)

Цимет(2 Кафени лажици)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Брашно(1 Чаша)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Шеќер во прав(1 Чаша)

Маргарин(50 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Павлака(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Се матат јајцата и шеќерот, па се додаваат маслото, ванилата, брашното, печивото, циметот и солта. Се промешува и на крај се додаваат оревите (пола мелени, пола толчени) и ренданиот морков.
  2. Смесата се става во соодветен сад и се пече на 180 степени.
  3. Маргаринот пенасто се мати со миксер заедно со шеќерот во прав, лажица сок од лимон и со павлаката.
  4. Готовиот колач се прелива со филот од павлака и се сече по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: