Рецепти
Колач од спанаќ Ана Ѓорова

Спанаќ во рерна на едноставен начин за вкусен и здрав ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Спанаќ(250 Грама)

Рендан пармезан(или кашкавал 20 грама )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Спанаќот добро измијте го и исчистете го од дршките, па обарете го во солена вода. Потоа исечкајте го на ситни парчиња.
  2. Во меѓувреме во друг сад со виљушка изматете ги јајцата заедно со пармезанот, сол и бибер.
  3. Иситнетиот спанаќ измешајте го со смесата од јајца.
  4. Соединетата смеса претурете ја во огноотпорен, намастен сад, одозгора наросете уште пармезан или кашкавал и печете во рерна на 180 степени, 25 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: