Рецепти
Колач со праски Ана Ѓорова

Овошен колач со свежи парчиња праски

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(6 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Млеко(2 Децилитри)

Путер(160 Грама)

Праска(250 Грама)

Шеќер во прав(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Цврсто изматете ги белките со шеќерот и 1 пакување ванилин шеќер, додајте ги жолчките и на крај додајте 5 лажици брашно.
  2. Тестото ставете го во намастено тавче и печете го на загреана рерна на 225°C, околу 30 минути.
  3. Во меѓувреме подгответе го филот: во млекото ставете 1 лажица брашно, 1 пакување ванилин шеќер, малку путер и сè тоа варете го на тивок оган со постојано мешање.
  4. Добро изматете ги путерот и шеќерот и додајте ги во изладеното млеко.
  5. Со така добиениот фил, намачкајте ја печената кора, а одозгора наредете ги праските исечени на парчиња. Колачот посипете го со шеќер во прав и послужете го кога добро ќе се излади.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: