Рецепти
Колач со праски Ана Ѓорова

Овошен колач со свежи парчиња праски

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(6 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Млеко(2 Децилитри)

Путер(160 Грама)

Праска(250 Грама)

Шеќер во прав(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Цврсто изматете ги белките со шеќерот и 1 пакување ванилин шеќер, додајте ги жолчките и на крај додајте 5 лажици брашно.
  2. Тестото ставете го во намастено тавче и печете го на загреана рерна на 225°C, околу 30 минути.
  3. Во меѓувреме подгответе го филот: во млекото ставете 1 лажица брашно, 1 пакување ванилин шеќер, малку путер и сè тоа варете го на тивок оган со постојано мешање.
  4. Добро изматете ги путерот и шеќерот и додајте ги во изладеното млеко.
  5. Со така добиениот фил, намачкајте ја печената кора, а одозгора наредете ги праските исечени на парчиња. Колачот посипете го со шеќер во прав и послужете го кога добро ќе се излади.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: