Рецепти
Колачиња со ѓумбир и чоколадо Ана Ѓорова

Вкусна чоколадна ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(350 Грама)

Ѓумбир во прав(1 Супена лажица)

Корен од ѓумбир(100 Грама)

Јајце(1 )

Мед(1 Супена лажица)

Шеќер(150 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Црно чоколадо(50 Грама)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во длабок сад измешајте ги брашното, јајцето, медот, ѓумбирот во прав, сода бикарбоната, солта и шеќерот.
  2. Измешајте сè заедно убаво да се соедини, па додајте го маргаринот и замесето го тестото.
  3. Потоа додајте ги ренданата чоколада и ренданиот ѓумбир, повторно промешајте и смесата поделете ја на два дела во форма на ролат.
  4. Оставете ја смесата во фрижидер да отстои 20 минути завиткана во фолија.
  5. Извадете ги ролатите од фрижидер и исечете парчиња со дебелина од 3 сантиметри и само малку сплескајте ги одозгора за да личат на бисквити.
  6. Загрејте ја рерната на 180 степени, во тавата за печење ставете хартија за да не ви се залепат колачињата и ставете ги да се печат околу 15 до 20 минути.
  7. Декорирајте по желба со растопено чоколадо.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: