Рецепти
Компир салата со месо Ана Ѓорова

Крем салата од компири, пилешко и свинско месо која е одличен гарнир со похувано месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компирите се лупат и се варат во солена вода.
  2. Чаденото пилешко, вратот и печеницата ситно се сечкаат и се ставаат на тивок оган да заруменат.
  3. Кромидот, киселите краставички и варените јајца ситно се сечкаат.
  4. Сварените компири се цедат и се ставаат во поголем сад.
  5. Се мешаат сите состојки заедно и се зачинува со сол и вегета.
  6. Се ставаат мајонез и сенф по вкус, колку да се измеша салатата и да биде доволно кремава.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: