Рецепти
Компир со шампињони Ана Ристеска

Вкусен вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(6 )

Маргарин(60 Грама)

Брашно(20 Грама)

Млеко(2 Децилитри)

Свежи шампињони(200 Грама)

Сушен зеленчук(1 Супена лажица)

Сирење(60 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Излупените компири ставете ги да се варат, а кога ќе бидат наполу варени извадете ги, издлабете ги и полнете ги со фил.
  2. На маргарин испржете ги шампињоните, сирењето, кое е исечкано на коцки и ситно исечканиот лук и магдонос.
  3. Во посебно тавче на растопено масло додајте брашно и сушен зеленчук. Постепено додавајте млеко и варете го додека не добие густа маса. Потоа сето тоа заедно измешајте го, додајте црн пипер и полнете ги компирите.
  4. Така наполнети ставете ги во подмачкан плех и печете ги околу 20 минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: