Рецепти
Компир со шампињони Ана Ристеска

Вкусен вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(6 )

Маргарин(60 Грама)

Брашно(20 Грама)

Млеко(2 Децилитри)

Свежи шампињони(200 Грама)

Сушен зеленчук(1 Супена лажица)

Сирење(60 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Излупените компири ставете ги да се варат, а кога ќе бидат наполу варени извадете ги, издлабете ги и полнете ги со фил.
  2. На маргарин испржете ги шампињоните, сирењето, кое е исечкано на коцки и ситно исечканиот лук и магдонос.
  3. Во посебно тавче на растопено масло додајте брашно и сушен зеленчук. Постепено додавајте млеко и варете го додека не добие густа маса. Потоа сето тоа заедно измешајте го, додајте црн пипер и полнете ги компирите.
  4. Така наполнети ставете ги во подмачкан плех и печете ги околу 20 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: