Рецепти
Компир со шампињони Ана Ристеска

Вкусен вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(6 )

Маргарин(60 Грама)

Брашно(20 Грама)

Млеко(2 Децилитри)

Свежи шампињони(200 Грама)

Сушен зеленчук(1 Супена лажица)

Сирење(60 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Излупените компири ставете ги да се варат, а кога ќе бидат наполу варени извадете ги, издлабете ги и полнете ги со фил.
  2. На маргарин испржете ги шампињоните, сирењето, кое е исечкано на коцки и ситно исечканиот лук и магдонос.
  3. Во посебно тавче на растопено масло додајте брашно и сушен зеленчук. Постепено додавајте млеко и варете го додека не добие густа маса. Потоа сето тоа заедно измешајте го, додајте црн пипер и полнете ги компирите.
  4. Така наполнети ставете ги во подмачкан плех и печете ги околу 20 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: