Рецепти
Компир со шампињони
Вкусен вегетаријански ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(6 )
Маргарин(60 Грама)
Брашно(20 Грама)
Млеко(2 Децилитри)
Свежи шампињони(200 Грама)
Сушен зеленчук(1 Супена лажица)
Сирење(60 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Излупените компири ставете ги да се варат, а кога ќе бидат наполу варени извадете ги, издлабете ги и полнете ги со фил.
- На маргарин испржете ги шампињоните, сирењето, кое е исечкано на коцки и ситно исечканиот лук и магдонос.
- Во посебно тавче на растопено масло додајте брашно и сушен зеленчук. Постепено додавајте млеко и варете го додека не добие густа маса. Потоа сето тоа заедно измешајте го, додајте црн пипер и полнете ги компирите.
- Така наполнети ставете ги во подмачкан плех и печете ги околу 20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во