Рецепти
Компири на шведски начин
Вкусно предјадење од шведската кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(1 Килограм)
Путер(125 Грама)
Лук(2 Чешниња)
Лебни трошки(50 Грама)
Масло(50 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути
- Компирите се лупат и тенко се засекуваат, но не до крај.
- Во тепсија подмачкана со масло се редат компирите со рамната страна одоздола.
- Одозгора се ставаат тенки парчиња од путерот.
- Во претходно загреана рерна компирите се печат околу 35 минути. Се вадат од рерната и се зачинуваат со сол и бибер.
- Потоа помеѓу секој процеп во компирите се поставува тенко парче лук. Се посипуваат со лебни ронки и повторно се става путер врз лебните ронки.
- Компирите се враќаат во рерна и се печат уште 30 минути. Се сервираат топли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во