Рецепти
Компири на шведски начин Ана Ристеска

Вкусно предјадење од шведската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Сол

Бибер

Путер(125 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Лебни трошки(50 Грама)

Масло(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Компирите се лупат и тенко се засекуваат, но не до крај.
  2. Во тепсија подмачкана со масло се редат компирите со рамната страна одоздола.
  3. Одозгора се ставаат тенки парчиња од путерот.
  4. Во претходно загреана рерна компирите се печат околу 35 минути. Се вадат од рерната и се зачинуваат со сол и бибер.
  5. Потоа помеѓу секој процеп во компирите се поставува тенко парче лук. Се посипуваат со лебни ронки и повторно се става путер врз лебните ронки.
  6. Компирите се враќаат во рерна и се печат уште 30 минути. Се сервираат топли.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: