Рецепти
Компири на шведски начин Ана Ристеска

Вкусно предјадење од шведската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Сол

Бибер

Путер(125 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Лебни трошки(50 Грама)

Масло(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Компирите се лупат и тенко се засекуваат, но не до крај.
  2. Во тепсија подмачкана со масло се редат компирите со рамната страна одоздола.
  3. Одозгора се ставаат тенки парчиња од путерот.
  4. Во претходно загреана рерна компирите се печат околу 35 минути. Се вадат од рерната и се зачинуваат со сол и бибер.
  5. Потоа помеѓу секој процеп во компирите се поставува тенко парче лук. Се посипуваат со лебни ронки и повторно се става путер врз лебните ронки.
  6. Компирите се враќаат во рерна и се печат уште 30 минути. Се сервираат топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: