Рецепти
Компири со кашкавал и салама Ана Ристеска

Вкусни компири кои покрај тоа што се одлична вечера, може да ги послужите како прилог на некое главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(4 Супени лажици)

Брашно(1/4 Чаша)

Млеко(2 Чаши)

Чедар сирење(1 Чаша)

Компир(4 )

Шунка(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 1 час

  1. Загрејте ја рерната на 176°C. Тавче за печење премачкајте го со масло и тргнете го на страна.
  2. Во тавче стопете го путерот, додавајте го брашното постепено и мешајте. Додавајте го и мелекото и постојано мешајте додека смесата не се згусне. Потоа тргнете го од оган, додајте го кашкавалот и мешајте додека не се стопи.
  3. Компитите измијте ги и исечете ги на тенки кругови, а шунката на ситни коцки.
  4. Наредете половина од компирите во подмачканата тава, врз нив ставете половина од саламата и половина од сосот со сирење. Повторете ја постапката уште еднаш и ставете да се пече 60 минути.
  5. Кога ќе биде готово, извадете го и декорирајте го со малку магдонос.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: