Рецепти
Компири со кашкавал и салама Ана Ристеска

Вкусни компири кои покрај тоа што се одлична вечера, може да ги послужите како прилог на некое главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(4 Супени лажици)

Брашно(1/4 Чаша)

Млеко(2 Чаши)

Чедар сирење(1 Чаша)

Компир(4 )

Шунка(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 1 час

  1. Загрејте ја рерната на 176°C. Тавче за печење премачкајте го со масло и тргнете го на страна.
  2. Во тавче стопете го путерот, додавајте го брашното постепено и мешајте. Додавајте го и мелекото и постојано мешајте додека смесата не се згусне. Потоа тргнете го од оган, додајте го кашкавалот и мешајте додека не се стопи.
  3. Компитите измијте ги и исечете ги на тенки кругови, а шунката на ситни коцки.
  4. Наредете половина од компирите во подмачканата тава, врз нив ставете половина од саламата и половина од сосот со сирење. Повторете ја постапката уште еднаш и ставете да се пече 60 минути.
  5. Кога ќе биде готово, извадете го и декорирајте го со малку магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: