Рецепти
Компири со кашкавал и салама Ана Ристеска

Вкусни компири кои покрај тоа што се одлична вечера, може да ги послужите како прилог на некое главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(4 Супени лажици)

Брашно(1/4 Чаша)

Млеко(2 Чаши)

Чедар сирење(1 Чаша)

Компир(4 )

Шунка(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 1 час

  1. Загрејте ја рерната на 176°C. Тавче за печење премачкајте го со масло и тргнете го на страна.
  2. Во тавче стопете го путерот, додавајте го брашното постепено и мешајте. Додавајте го и мелекото и постојано мешајте додека смесата не се згусне. Потоа тргнете го од оган, додајте го кашкавалот и мешајте додека не се стопи.
  3. Компитите измијте ги и исечете ги на тенки кругови, а шунката на ситни коцки.
  4. Наредете половина од компирите во подмачканата тава, врз нив ставете половина од саламата и половина од сосот со сирење. Повторете ја постапката уште еднаш и ставете да се пече 60 минути.
  5. Кога ќе биде готово, извадете го и декорирајте го со малку магдонос.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: