Рецепти
Компири со кашкавал и шунка Ана Ѓорова

Тава од варени и потпечени компири со топен кашкавал и шунка за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(4 )

Кашкавал(200 Грама)

Шунка(100 Грама)

Млеко(7-8 Супени лажици)

Маргарин(50 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Компирите се варат, се лупат и се сечат на кругови.
  2. Тепсијата се премачкува со маргарин и се посипува со брашно или со лебни трошки.
  3. Прво се редат компирите, па се додаваат 2-3 лажици млеко.
  4. Потоа врз компирите се ренда дел од кашкавалот и се додава шунката исечена на коцки.
  5. Одозгора се реди уште еден ред компири, па се додаваат уште 4-5 лажици млеко и повторно се ренда кашкавал. Врз кашкавалот се става ред сечкан магдонос или уште шунка по желба.
  6. Целото јадење се попрскува со масло и се посолува, потоа тепсијата се става во рерна на 200 степени да се пече 15-20 минути. Јадењето се сервира топло.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: