Рецепти
Компири со кашкавал и шунка Ана Ѓорова

Тава од варени и потпечени компири со топен кашкавал и шунка за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(4 )

Кашкавал(200 Грама)

Шунка(100 Грама)

Млеко(7-8 Супени лажици)

Маргарин(50 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Компирите се варат, се лупат и се сечат на кругови.
  2. Тепсијата се премачкува со маргарин и се посипува со брашно или со лебни трошки.
  3. Прво се редат компирите, па се додаваат 2-3 лажици млеко.
  4. Потоа врз компирите се ренда дел од кашкавалот и се додава шунката исечена на коцки.
  5. Одозгора се реди уште еден ред компири, па се додаваат уште 4-5 лажици млеко и повторно се ренда кашкавал. Врз кашкавалот се става ред сечкан магдонос или уште шунка по желба.
  6. Целото јадење се попрскува со масло и се посолува, потоа тепсијата се става во рерна на 200 степени да се пече 15-20 минути. Јадењето се сервира топло.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: