Рецепти
Котлети од лосос со бело вино и рузмарин
Вкусни котлети од лосос кои се подготвуваат на едноставен начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лосос(2 килограми котлети )
Бело вино(100 Милилитри)
Лимон(1 )
Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)
Рузмарин(1 Гранче)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Ако котлетите се замрзнати, прво треба да се одмрзнат и да се исцедат од течноста.
- Потоа се посолуваат и врз нив се става маринада приготвена од белото вино, лимонот, мешавина зачини, сол, бибер и листови рузмарин.
- Вака приготвените котлети се оставаат да отстојат 10 часа.
- Потоа на загреано масло се пржат за да заруменат од двете страни.
- Се сервираат со варени компири.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во