Рецепти
Котлети од лосос со бело вино и рузмарин Ана Ѓорова

Вкусни котлети од лосос кои се подготвуваат на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(2 килограми котлети )

Бело вино(100 Милилитри)

Лимон(1 )

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

Рузмарин(1 Гранче)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Ако котлетите се замрзнати, прво треба да се одмрзнат и да се исцедат од течноста.
  2. Потоа се посолуваат и врз нив се става маринада приготвена од белото вино, лимонот, мешавина зачини, сол, бибер и листови рузмарин.
  3. Вака приготвените котлети се оставаат да отстојат 10 часа.
  4. Потоа на загреано масло се пржат за да заруменат од двете страни.
  5. Се сервираат со варени компири.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: