Рецепти
Котлети од лосос со бело вино и рузмарин Ана Ѓорова

Вкусни котлети од лосос кои се подготвуваат на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(2 килограми котлети )

Бело вино(100 Милилитри)

Лимон(1 )

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

Рузмарин(1 Гранче)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Ако котлетите се замрзнати, прво треба да се одмрзнат и да се исцедат од течноста.
  2. Потоа се посолуваат и врз нив се става маринада приготвена од белото вино, лимонот, мешавина зачини, сол, бибер и листови рузмарин.
  3. Вака приготвените котлети се оставаат да отстојат 10 часа.
  4. Потоа на загреано масло се пржат за да заруменат од двете страни.
  5. Се сервираат со варени компири.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: