Рецепти
Кралска паштета
Послужете ја на потпечен леб со кисели краставички, пиперка или маслинки
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки џигер(и срце 500 грама )
Кромид(1 Главица)
Јајце(1 варено и лупено )
Путер(50 Грама)
Сенф(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Кормидот пржете го во тенџере на загреано масло на оган. Откако ќе се запржи, додајте ги пилешкиот дроб и срцата и зачинете со сол и бибер.
- Додајте 200 мл врела вода и промешајте, па откако течноста ќе испари, тргнете го тенџерето од оган.
- Содржината од тенџерето ставете ја во блендер со исечканото варено јајце и сенфот и изблендирајте.
- Во друг сад со миксер изматете го путерот со малку сол додека да стане пенаст.
- Додајте ја изладената измиксана смеса и матете со миксерот додека паштетата се соедини.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во