Рецепти
Кралска паштета Ана Ѓорова

Послужете ја на потпечен леб со кисели краставички, пиперка или маслинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(и срце 500 грама )

Кромид(1 Главица)

Јајце(1 варено и лупено )

Путер(50 Грама)

Сенф(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кормидот пржете го во тенџере на загреано масло на оган. Откако ќе се запржи, додајте ги пилешкиот дроб и срцата и зачинете со сол и бибер.
  2. Додајте 200 мл врела вода и промешајте, па откако течноста ќе испари, тргнете го тенџерето од оган.
  3. Содржината од тенџерето ставете ја во блендер со исечканото варено јајце и сенфот и изблендирајте.
  4. Во друг сад со миксер изматете го путерот со малку сол додека да стане пенаст.
  5. Додајте ја изладената измиксана смеса и матете со миксерот додека паштетата се соедини.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: