Рецепти
Крем-чорба со пилешки кнедли (хроно) Ана Ѓорова

Хранлива чорба што е идеална за ручек и за вечера. Може да се послужи топла, млака или потполно ладна.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Карфиолот поделете го на цветови, а тиквицата и келерабата излупете ги и исечкајте ги на коцки. Ставете ги во подлабок лонец и полијте ги со вода, зачинете со зрна бибер, сол, лук. Варете на тивко 20 минути додека да омекне зеленчукот.
  2. Потоа извадете го зеленчукот од супата и иситнете го со рачен микер.
  3. Пилешкото месо иситнете го во блендер и додајте путер, сечкан магдонос, сол и бибер. Белката изматете ја со вилушка и соединете ја со пилешкото. Обликувајте кругови или со лажица извадете кнедли и варете ги во супата каде што се варел зеленчукот.
  4. Во чорбата додајте ги пасираниот зеленчук и кнедлите, посипете со сечкан магдонос и послужете го јадењето топло.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: