Рецепти
Крем-чорба со пилешки кнедли (хроно) Ана Ѓорова

Хранлива чорба што е идеална за ручек и за вечера. Може да се послужи топла, млака или потполно ладна.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Карфиолот поделете го на цветови, а тиквицата и келерабата излупете ги и исечкајте ги на коцки. Ставете ги во подлабок лонец и полијте ги со вода, зачинете со зрна бибер, сол, лук. Варете на тивко 20 минути додека да омекне зеленчукот.
  2. Потоа извадете го зеленчукот од супата и иситнете го со рачен микер.
  3. Пилешкото месо иситнете го во блендер и додајте путер, сечкан магдонос, сол и бибер. Белката изматете ја со вилушка и соединете ја со пилешкото. Обликувајте кругови или со лажица извадете кнедли и варете ги во супата каде што се варел зеленчукот.
  4. Во чорбата додајте ги пасираниот зеленчук и кнедлите, посипете со сечкан магдонос и послужете го јадењето топло.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: