Рецепти
Крем-чорба со пилешки кнедли (хроно) Ана Ѓорова

Хранлива чорба што е идеална за ручек и за вечера. Може да се послужи топла, млака или потполно ладна.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Карфиолот поделете го на цветови, а тиквицата и келерабата излупете ги и исечкајте ги на коцки. Ставете ги во подлабок лонец и полијте ги со вода, зачинете со зрна бибер, сол, лук. Варете на тивко 20 минути додека да омекне зеленчукот.
  2. Потоа извадете го зеленчукот од супата и иситнете го со рачен микер.
  3. Пилешкото месо иситнете го во блендер и додајте путер, сечкан магдонос, сол и бибер. Белката изматете ја со вилушка и соединете ја со пилешкото. Обликувајте кругови или со лажица извадете кнедли и варете ги во супата каде што се варел зеленчукот.
  4. Во чорбата додајте ги пасираниот зеленчук и кнедлите, посипете со сечкан магдонос и послужете го јадењето топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: