Рецепти
Крем-чорба со пилешки кнедли (хроно)
Хранлива чорба што е идеална за ручек и за вечера. Може да се послужи топла, млака или потполно ладна.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Карфиол(1 помал )
Келераба (дива зелка)(2 помали )
Тиквичка(1/2 )
Лук(1 Чешне)
Пилешко месо(200 Грама)
Белка од јајце(1 )
Путер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Карфиолот поделете го на цветови, а тиквицата и келерабата излупете ги и исечкајте ги на коцки. Ставете ги во подлабок лонец и полијте ги со вода, зачинете со зрна бибер, сол, лук. Варете на тивко 20 минути додека да омекне зеленчукот.
- Потоа извадете го зеленчукот од супата и иситнете го со рачен микер.
- Пилешкото месо иситнете го во блендер и додајте путер, сечкан магдонос, сол и бибер. Белката изматете ја со вилушка и соединете ја со пилешкото. Обликувајте кругови или со лажица извадете кнедли и варете ги во супата каде што се варел зеленчукот.
- Во чорбата додајте ги пасираниот зеленчук и кнедлите, посипете со сечкан магдонос и послужете го јадењето топло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во