Рецепти
Крем салата од печени пиперки и фета Ана Ѓорова

Одлична за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(10 )

Фета сирење(200 Грама)

Јајце(2 варени )

Шунка(200 Грама)

Мајонез(200 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Пиперките ставете ги во плех во рерна на 200 степени убаво да се потпечат и да омекнат, а потоа веднаш по печењето ставете ги да отстојат во затворено најлонско ќесе или во сад покриен со фолија.
  2. Пиперките излупете ги и исечкајте ги на тенки, долгнавести ленти и ставете ги во длабок сад.
  3. Варените јајца и шунката исечкајте ги на исти такви парчиња како пиперките и додајте ги во садот.
  4. Фета сирењето исечкајте го на парчиња и додајте го во садот.
  5. Зачинете со сол и бибер, додајте ги мајонезот и павлаката и добро измешајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: