Рецепти
Крем-сладолед со вишни и чоколадо Ана Ѓорова

Леден десерт совршен за летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(11 Супени лажици)

Шлаг крем ванила(3 Пакувања)

Ванилин шеќер(1 )

Млеко(450 Милилитри)

Мелени бисквити(100 Грама)

Мелени ореви(100 Грама)

Црно чоколадо(3 ребра )

Вишни(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Белките се матат со шеќерот, се додаваат жолчките една по една.
  2. Посебно се мати шлагот со млекото и со ванилиниот шеќер.
  3. Се соединуваат двете смеси, па се дели на три дела.
  4. Во првиот дел се ставаат мелени ореви и мелени бисквити, во вториот дел вишни (претходно измиени, исчистени и исцедени), а во третиот дел се става рендано чоколадо.
  5. Смесата се става во правоаголен калап и тоа по следниот распоред: прво се става смесата со бисквити и ореви како подлога, потоа смесата со вишни, па на крај смесата со чоколадо.
  6. Се става во замрзнувач и се послужува ладно.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: