Рецепти
Крем супа од праз и компири Ана Ѓорова

Густа зеленчукова супа како одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Исчистете го празот, измијте го и исечете го на крукчиња. Пржете го на малку путер заедно со исечканиот кромид.
  2. Компирите излупете ги и исечете ги на крупно и пропржете ги заедно со празот кратко време, а потоа полијте ги со половина литар топла пилешка супа.  Поклопете го тенџерето и оставете ги да се варат 30 минути.
  3. Потоа изматете ги зеленчуците со рачен миксер за да добиете смеса како пире. Оставете да се вари уште неколку минути, па додајте павлака.
  4. Посолете ја супата, додајте бибер и сервирајте ја ладна.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: