Рецепти
Крем супа од свежи домати Ана Ѓорова

Брзо, лесно и вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(4-5 )

Масло(1 Супена лажица)

Магдонос(1 Китка)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

Млеко(1.5 Децилитри)

Жолчка од јајце(1 )

Павлака(1 Децилитар)

Вода(1 Литар)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Излупените и на коцкички исечени домати динстајте ги на масло заедно со сечканиот магдонос, солта и биберот за да се добие кашеста смеса. Потоа смесата измиксирајте ја.
  2. Полијте ја со врела вода, додајте го нишестето разматено во млекото и варете уште 5 минути со постојано мешање.
  3. Посебно изматете ја павлаката со жолчката.
  4. Извадете го тенџерето од рингла и полека во неа ставајте ја павлаката со жолчката, при што задолжително треба да ја матите супата со миксер.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: