Рецепти
Крофнички од тиква Ана Ѓорова

Несекојдневен рецепт – испробајте го, може да ве изненади

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(1 Килограм)

Брашно(400 Грама)

Јајце(2 )

Ванилин шеќер(1 )

Цимет(1 Кафена лажица)

Шеќер во прав(150 Грама)

Прашок за печиво(1/2 )

Масло(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Тиквата исчистете ја, исечете ја на покрупни парчиња и печете ги во рерна додека омекнат.
  2. Потоа изрендајте ги печените парчиња тиква и измешајте ги со циметот, шеќерот во прав и ванилиниот шеќер.
  3. Во друг сад изматете ги јајцата и додајте ги во смесата.
  4. Сето тоа измешајте го и додајте го брашното измешано со печивото (по потреба додајте уште брашно).
  5. Од смесата со мокра лажица вадете крофнички и пржете ги во тенџере со поголемо количество масло.
  6. Кога ќе ги вадите од тенџерето, вадете ги во чинија обложена со салфетка за да се исцедат од вишокот маснотија.
  7. Готовите крофнички од тиква посипете ги со шеќер во прав или со мед и послужете ги.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: