Рецепти
Крофнички од тиква Ана Ѓорова

Несекојдневен рецепт – испробајте го, може да ве изненади

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(1 Килограм)

Брашно(400 Грама)

Јајце(2 )

Ванилин шеќер(1 )

Цимет(1 Кафена лажица)

Шеќер во прав(150 Грама)

Прашок за печиво(1/2 )

Масло(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Тиквата исчистете ја, исечете ја на покрупни парчиња и печете ги во рерна додека омекнат.
  2. Потоа изрендајте ги печените парчиња тиква и измешајте ги со циметот, шеќерот во прав и ванилиниот шеќер.
  3. Во друг сад изматете ги јајцата и додајте ги во смесата.
  4. Сето тоа измешајте го и додајте го брашното измешано со печивото (по потреба додајте уште брашно).
  5. Од смесата со мокра лажица вадете крофнички и пржете ги во тенџере со поголемо количество масло.
  6. Кога ќе ги вадите од тенџерето, вадете ги во чинија обложена со салфетка за да се исцедат од вишокот маснотија.
  7. Готовите крофнички од тиква посипете ги со шеќер во прав или со мед и послужете ги.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: