Рецепти
Крокети од компири со сусам Ана Ѓорова

Вкусни и крцкави крокети од варен компир кои се одличен гарнир или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(750 Грама)

Жолчка од јајце(1 )

Јајце(3 )

Сирење(150 Грама)

Сусам(2 Супени лажици)

Презла(80 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Измијте ги компирите, ставете ги во сад со ладна вода и варете ги 30-40 минути.
  2. Излупете ги и испасирајте ги додека се топли.
  3. На пирето додајте ги жолчката, 1 јајце, исечканото сирење, малку сол и бибер и добро измешајте ги.
  4. Од смесата направете повеќе мали ќофтиња.
  5. Измешајте го сусамот со презлата.
  6. Останатите јајца изматете ги со малку сол.
  7. Ќофтињата извалкајте ги во јајцата и во презлата, па пржете ги на поголемо количество масло.
  8. Вадете ги врз салфета за да се впие вишокот на маснотија и сервирајте ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: