Рецепти
Крцкави колачиња од ориз Ана Ристеска

Необичен ориз корпички како вкусен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(80 Грама)

Млеко(7 Децилитри)

Ванилин шеќер

Шеќер(60 Грама)

Јајце(2 )

Лиснато тесто(300 Грама)

Цреши(6 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сварете го оризот во млекото заедно со ванилиниот шеќер.
  2. Оставете го да се олади, додајте ги шеќерот и јајцата.
  3. Лиснатото тесто расукајте го и исечете го на 6 кругови со дијаметар од 12 цм.
  4. Наместете 6 мали калапчиња и прекријте ги со тестото.
  5. Наполнете ги со оризот и во средината ставете по една цреша.
  6. Печете ги колачињата на 180 степени 35 минути.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: