Рецепти
Крцкави колачиња од ориз Ана Ристеска

Необичен ориз корпички како вкусен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(80 Грама)

Млеко(7 Децилитри)

Ванилин шеќер

Шеќер(60 Грама)

Јајце(2 )

Лиснато тесто(300 Грама)

Цреши(6 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сварете го оризот во млекото заедно со ванилиниот шеќер.
  2. Оставете го да се олади, додајте ги шеќерот и јајцата.
  3. Лиснатото тесто расукајте го и исечете го на 6 кругови со дијаметар од 12 цм.
  4. Наместете 6 мали калапчиња и прекријте ги со тестото.
  5. Наполнете ги со оризот и во средината ставете по една цреша.
  6. Печете ги колачињата на 180 степени 35 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: