Рецепти
Крцкави колачиња од ориз Ана Ристеска

Необичен ориз корпички како вкусен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(80 Грама)

Млеко(7 Децилитри)

Ванилин шеќер

Шеќер(60 Грама)

Јајце(2 )

Лиснато тесто(300 Грама)

Цреши(6 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сварете го оризот во млекото заедно со ванилиниот шеќер.
  2. Оставете го да се олади, додајте ги шеќерот и јајцата.
  3. Лиснатото тесто расукајте го и исечете го на 6 кругови со дијаметар од 12 цм.
  4. Наместете 6 мали калапчиња и прекријте ги со тестото.
  5. Наполнете ги со оризот и во средината ставете по една цреша.
  6. Печете ги колачињата на 180 степени 35 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: