Рецепти
Крцкаво пилешко со сос од лук Ана Ѓорова

Крцкаво пржено пилешко со кремаст сос од павлака, пармезан и лук за вкусна комбинација што оди одлично со чаша пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(4 пилешки гради )

Јајце(2 )

Лебни трошки

Масло

Брашно(2 лажици (за сосот) )

Бел лук, излупен и згмечен(или сомелен 2 лажици (за сосот) )

Путер(2 лажици (за сосот) )

Путер(2 лажици (за сосот) )

Пилешка супа(1/2 Чаша)

Павлака(1 Чаша)

Рендан пармезан(1/4 Чаша)

Крем сирење(55 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт е потребни помалку од 50 минути

  1. Пилешкото месо (пилешки гради) исечете го по должина на парчиња, секое од парчињата извалкајте го прво во матените јајца, па во лебните трошки и пржете го на загреано масло во тава на рингла.
  2. Готовите пилешки гради вадете ги врз салфетка за да се исцедат од течноста и покријте ги да не се ладат.
  3. Во друг сад растопете го путерот и додајте го лукот, претходно сомелен или многу ситно исечкан, па пропржете го кратко на умерен оган.
  4. Додајте го брашното во садот со лукот и гответе 1 минута со мешање.
  5. Постепено поливајте со пилешката супа и мешајте да нема грутки.
  6. Додајте ја павлаката и зачинете со сол и бибер, па гответе уште 5 минути мешајќи.
  7. Додајте го пармезанот и крем сирењето, па матете со жица и гответе додека сосот се соедини и ја добие посакуваната густина.
  8. Пилешкото сервирајте го на чинија и полијте го со приготвениот сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: