Рецепти
Крцкаво пилешко со сос од лук Ана Ѓорова

Крцкаво пржено пилешко со кремаст сос од павлака, пармезан и лук за вкусна комбинација што оди одлично со чаша пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(4 пилешки гради )

Јајце(2 )

Лебни трошки

Масло

Брашно(2 лажици (за сосот) )

Бел лук, излупен и згмечен(или сомелен 2 лажици (за сосот) )

Путер(2 лажици (за сосот) )

Путер(2 лажици (за сосот) )

Пилешка супа(1/2 Чаша)

Павлака(1 Чаша)

Рендан пармезан(1/4 Чаша)

Крем сирење(55 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт е потребни помалку од 50 минути

  1. Пилешкото месо (пилешки гради) исечете го по должина на парчиња, секое од парчињата извалкајте го прво во матените јајца, па во лебните трошки и пржете го на загреано масло во тава на рингла.
  2. Готовите пилешки гради вадете ги врз салфетка за да се исцедат од течноста и покријте ги да не се ладат.
  3. Во друг сад растопете го путерот и додајте го лукот, претходно сомелен или многу ситно исечкан, па пропржете го кратко на умерен оган.
  4. Додајте го брашното во садот со лукот и гответе 1 минута со мешање.
  5. Постепено поливајте со пилешката супа и мешајте да нема грутки.
  6. Додајте ја павлаката и зачинете со сол и бибер, па гответе уште 5 минути мешајќи.
  7. Додајте го пармезанот и крем сирењето, па матете со жица и гответе додека сосот се соедини и ја добие посакуваната густина.
  8. Пилешкото сервирајте го на чинија и полијте го со приготвениот сос.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: