Рецепти
Круши со вино и зачини
Егзотична ужинка што може да ја послужите за гостите по вечерата
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Круша(2 )
Црвено вино(400 Милилитри)
Агаве сируп(3 Супени лажици)
Ванила стапче(1 )
Цимет(1 Кафена лажица)
Каранфилче(1/2 Кафена лажица)
Ѓумбир во прав(1/2 Кафена лажица)
Вода(1 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Крушите излупете ги, но оставете ги дршките.
- Долниот дел од крушата отстранете го со нож така што ќе може да стојат исправено во чинија.
- Во тенџере на оган претурете го виното, додајте ја водата, агаве сирупот, зачините и стапчето ванила.
- Промешајте, па во садот додајте ги крушите. Варете ги додека да омекнат.
- Потоа внимателно извадете ги, ставете ги во чинија и продолжете да го готвите сосот во тенџерето додека се редуцира.
- Пробајте го, ако не ви е доволно благ на вкус, додајте уште малку агаве сируп.
- Прелијте ги крушите со сосот, одозгора посипете ги со сечкани ореви и послужете ги.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во