Рецепти
Круши со вино и зачини Ана Ѓорова

Егзотична ужинка што може да ја послужите за гостите по вечерата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(2 )

Црвено вино(400 Милилитри)

Агаве сируп(3 Супени лажици)

Ванила стапче(1 )

Цимет(1 Кафена лажица)

Каранфилче(1/2 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(1/2 Кафена лажица)

Вода(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Крушите излупете ги, но оставете ги дршките.
  2. Долниот дел од крушата отстранете го со нож така што ќе може да стојат исправено во чинија.
  3. Во тенџере на оган претурете го виното, додајте ја водата, агаве сирупот, зачините и стапчето ванила.
  4. Промешајте, па во садот додајте ги крушите. Варете ги додека да омекнат.
  5. Потоа внимателно извадете ги, ставете ги во чинија и продолжете да го готвите сосот во тенџерето додека се редуцира.
  6. Пробајте го, ако не ви е доволно благ на вкус, додајте уште малку агаве сируп.
  7. Прелијте ги крушите со сосот, одозгора посипете ги со сечкани ореви и послужете ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: