Рецепти
Крушки во чоколадо Ана Ѓорова

Одлична и богата ужина за Вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(6 )

Шеќер(2 Супени лажици)

Лимонска киселина(0.5 Кафена лажица)

Млечно чоколадо(100 Грама)

Путер(1 Супена лажица)

Горчлив ликер(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во тенџере на оган ставете го шеќерот, лимонтусот и половина литар вода. Гответе со постојано мешање за да се растопи шеќерот и да се добие сируп.
  2. Крушите излупете ги и една по една спуштајте ги во врелиот сируп. Кратко гответе, извадете ги крушите со решеткаста лажица, исцедете ги на цедилка и оставете да се оладат.
  3. На пареа растопете го путерот и изренданото чоколадо, додајте ликер и во добиената смеса премачкајте ги крушите. Ставете ги во фрижидер пред послужување.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: