Рецепти
Крушки во чоколадо
Одлична и богата ужина за Вашите гости
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Круша(6 )
Шеќер(2 Супени лажици)
Лимонска киселина(0.5 Кафена лажица)
Млечно чоколадо(100 Грама)
Путер(1 Супена лажица)
Горчлив ликер(1-2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Во тенџере на оган ставете го шеќерот, лимонтусот и половина литар вода. Гответе со постојано мешање за да се растопи шеќерот и да се добие сируп.
- Крушите излупете ги и една по една спуштајте ги во врелиот сируп. Кратко гответе, извадете ги крушите со решеткаста лажица, исцедете ги на цедилка и оставете да се оладат.
- На пареа растопете го путерот и изренданото чоколадо, додајте ликер и во добиената смеса премачкајте ги крушите. Ставете ги во фрижидер пред послужување.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во