Рецепти
Крушки во чоколадо Ана Ѓорова

Одлична и богата ужина за Вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(6 )

Шеќер(2 Супени лажици)

Лимонска киселина(0.5 Кафена лажица)

Млечно чоколадо(100 Грама)

Путер(1 Супена лажица)

Горчлив ликер(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во тенџере на оган ставете го шеќерот, лимонтусот и половина литар вода. Гответе со постојано мешање за да се растопи шеќерот и да се добие сируп.
  2. Крушите излупете ги и една по една спуштајте ги во врелиот сируп. Кратко гответе, извадете ги крушите со решеткаста лажица, исцедете ги на цедилка и оставете да се оладат.
  3. На пареа растопете го путерот и изренданото чоколадо, додајте ликер и во добиената смеса премачкајте ги крушите. Ставете ги во фрижидер пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: