Рецепти
Кускус со спанаќ Ана Ѓорова

Овој оброк е многу лесен за јадење, а може да го подготвите за вечера или за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Спанаќот сварете го во тенџере.
  2. Потоа со решеткаста лажица извадете го од тенџерето и ставете го во тава така што нема целосно да го исцедите од водата во која што се готвеше. Во тавата додајте лук и масло и динстајте на умерен оган.
  3. Во водата каде што се вареше спанаќот (1 чаша од водата), додајте 2 лажици масло и кускусот, измешајте и гответе додека зрната малку набабрат. Потоа испасирајте со виљушка.
  4. Во тавата со спанаќот отстранете го чешнето лук, додајте го кускусот со спанаќот, мешајте и посолете по вкус.
  5. На крај додајте ги коцките кашкавал, нането и пињолите и сервирајте го кускусот ладен.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: