Рецепти
Ладна говедска чорба Ана Ѓорова

Чорба со кисела павлака, говедско месо, ориз и зеленчук. Одличен избор за освежување во потоплите денови.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(250 Грама)

Зелена пиперка(150 Грама)

Ориз(2 Супени лажици)

Компир(1 поголем )

Црн лук(1 Главица)

Вегета(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Кисела павлака(1 Децилитар)

Масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во поголема тава на оган со загреано масло, продинастајте го месото исечено на коцки, прелијте со вода, додајте ги исечканите зелени пиперки и гответе половина час со повремено промешување.
  2. Потоа додајте го и исечканиот лук, компир и оризот и убаво промешајте.
  3. Кога зеленчукот и месото ќе омекнат, извадете ги пиперките, испасирајте ги или изблендирајте ги и вратете ги во чорбата. Зачинете по вкус и гответе уште 10-тина минути.
  4. Тргнете од оган, измешајте 1 матено јајце со павлаката, оставете да се олади и ставете ја чорбата во фрижидер пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: