Рецепти
Ладна говедска чорба Ана Ѓорова

Чорба со кисела павлака, говедско месо, ориз и зеленчук. Одличен избор за освежување во потоплите денови.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(250 Грама)

Зелена пиперка(150 Грама)

Ориз(2 Супени лажици)

Компир(1 поголем )

Црн лук(1 Главица)

Вегета(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Кисела павлака(1 Децилитар)

Масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во поголема тава на оган со загреано масло, продинастајте го месото исечено на коцки, прелијте со вода, додајте ги исечканите зелени пиперки и гответе половина час со повремено промешување.
  2. Потоа додајте го и исечканиот лук, компир и оризот и убаво промешајте.
  3. Кога зеленчукот и месото ќе омекнат, извадете ги пиперките, испасирајте ги или изблендирајте ги и вратете ги во чорбата. Зачинете по вкус и гответе уште 10-тина минути.
  4. Тргнете од оган, измешајте 1 матено јајце со павлаката, оставете да се олади и ставете ја чорбата во фрижидер пред послужување.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: