Рецепти
Ладна говедска чорба Ана Ѓорова

Чорба со кисела павлака, говедско месо, ориз и зеленчук. Одличен избор за освежување во потоплите денови.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(250 Грама)

Зелена пиперка(150 Грама)

Ориз(2 Супени лажици)

Компир(1 поголем )

Црн лук(1 Главица)

Вегета(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Кисела павлака(1 Децилитар)

Масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во поголема тава на оган со загреано масло, продинастајте го месото исечено на коцки, прелијте со вода, додајте ги исечканите зелени пиперки и гответе половина час со повремено промешување.
  2. Потоа додајте го и исечканиот лук, компир и оризот и убаво промешајте.
  3. Кога зеленчукот и месото ќе омекнат, извадете ги пиперките, испасирајте ги или изблендирајте ги и вратете ги во чорбата. Зачинете по вкус и гответе уште 10-тина минути.
  4. Тргнете од оган, измешајте 1 матено јајце со павлаката, оставете да се олади и ставете ја чорбата во фрижидер пред послужување.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: