Рецепти
Леб од елда Ана Ѓорова

Макробиотички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(3 Чаши)

Оризово брашно(1 Чаша)

Брашно од елда(1 и 1/2 чаша )

Пченкарно брашно(1 Чаша)

Сол(2 Кафени лажици)

Соја сос(1 Кафена лажица)

Масло(1/3 Чаша)

Вода(2-3 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Брашната измешајте ги, додајте сол, сос од соја и 2-3 чаши топла вода и добро замесете ги.
  2. Тестото ставете го во намастен и загреан плех. Плехот ставете го во студена рерна, а потоа вклучете ја на 180°C и печете го лебот најмалку 2 часа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: