Рецепти
Леб од елда Ана Ѓорова

Макробиотички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(3 Чаши)

Оризово брашно(1 Чаша)

Брашно од елда(1 и 1/2 чаша )

Пченкарно брашно(1 Чаша)

Сол(2 Кафени лажици)

Соја сос(1 Кафена лажица)

Масло(1/3 Чаша)

Вода(2-3 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Брашната измешајте ги, додајте сол, сос од соја и 2-3 чаши топла вода и добро замесете ги.
  2. Тестото ставете го во намастен и загреан плех. Плехот ставете го во студена рерна, а потоа вклучете ја на 180°C и печете го лебот најмалку 2 часа.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: