Рецепти
Леб од елда
Макробиотички рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Интегрално пченично брашно(3 Чаши)
Оризово брашно(1 Чаша)
Брашно од елда(1 и 1/2 чаша )
Пченкарно брашно(1 Чаша)
Сол(2 Кафени лажици)
Соја сос(1 Кафена лажица)
Масло(1/3 Чаша)
Вода(2-3 Чаши)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 150 минути
- Брашната измешајте ги, додајте сол, сос од соја и 2-3 чаши топла вода и добро замесете ги.
- Тестото ставете го во намастен и загреан плех. Плехот ставете го во студена рерна, а потоа вклучете ја на 180°C и печете го лебот најмалку 2 часа.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во